Gitaarschool Ernezt

Hai, mijn naam is Ernezt Kuijpers en ik geef met plezier gitaarles.

WELKOM ! (OOK IN CORONA-TIJD) : In Amsterdam-Oost heb ik een gitaarschool aan huis (en online lessen is mogelijk ! ).

Op werkdagen ontvang ik hier leerlingen van alle leeftijden (minimumleeftijd is wel 7 jaar) : de lessen verlopen soepel, hebben vaart en de sfeer is goed. Dat komt mede omdat ik het belangrijk vind om goed in te spelen op de vragen van de leerling. Op wat jou fascineert dus. Samen werken we dan daar naartoe.

Van welke muziek houd jij echt ?

Mogelijkheden: les op alle gitaren: klassiek, steelstring , solid body electric en jazzgitaar. Een degelijke basis met veel aandacht voor houding, linker- en rechterhandtechniek staat centraal. Verder help ik je (afh. v d behoefte) met : spelen middels notenschrift, of met TABS (tabulatuur, systeem met zes lijnen voor de zes snaren) aan de hand van goed lesmateriaal, bijv. een goed gitaarboek erbij. 

En vele stijlen: mooie popsongs, jazz-melodieën, Braziliaanse bossa nova en samba, blues, echt improviseren, met klassieke tokkel- en/of plektrumtechniek en…. bovenal jouw eigen stijl. Zelfs je eigen muziekstukken of songs kun je hier leren maken !

online-gitaarles kan ook. Je blijft lekker thuis en we doen de gitaarles mbv video-meeting. Ik kan je al het lesmateriaal in de vorm van pdf’s en scan’s (vooraf) al toesturen. En ik heb ervaring met om beurten spelen zodat je zelfs hele stukken toch kunt laten klinken en alles precies hoorbaar is.

De tarieven staan hier

Gitaarles in Amsterdam

Recensie van mijn gitaarlessen bij Ernezt Kuijpers :
Ik ben Ernezt bij toeval tegengekomen in ‘Lowie Kopie’, toen ik een jazz gitaar boek aan het kopiëren was. Ernezt zag dit boek en vertelde mij dat hij jazz gitaarlessen gaf dicht in de buurt. In die periode was ik toevallig op zoek naar een nieuwe gitaarleraar die mij kon helpen met het leren van de jazz gitaar, dus Ernezt kwam als geroepen. Omdat er ook meteen een goede klik was hebben we meteen een afspraak gemaakt voor een proefles.
Vanaf de eerste les was duidelijk dat Ernezt een passie en enthousiasme heeft voor zowel de gitaar en de muziek als het lesgeven. Hij is geduldig, legt goed uit, luistert goed en speelt zelf ook ontzettend goed (wat altijd fijn is natuurlijk bij een gitaar leraar). Wat mij echter het meest is bijgebleven van de lessen bij Ernezt, is dat hij altijd de perfecte combinatie weet te vinden van de input van de leerling en zijn eigen input. Ernezt is ontzettend gestructureerd, maar ook flexibel genoeg om mee te gaan met de behoeften van zijn leerlingen. Hij is oprecht betrokken bij zijn leerlingen en hun vooruitgang. Ernezt heeft mij altijd weten te motiveren. Ik heb meer dan anderhalf jaar met plezier jazz gitaar lessen, muziek theorie lessen en solfège lessen bij hem gevolgd. Mede dankzij zijn lessen ben ik uiteindelijk toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hier ben ik hem ontzettend dankbaar voor!
Romain Pietersen, 13 juni 2014.

Gitaarles klassiek en elektrisch 

Geplaatst door zentient op 03 dec. ’12 –

Mijn zoon heeft al meer dan 4 jaar les bij Ernezt en gaat er elke keer met veel plezier naar toe. Het is er gezellig en ontspannen; Ernezt gaat in op de wensen van de leerling terwijl de lessen van een hoog kwalitatief niveau zijn: er word goed gelet op houding en techniek, en de theorie komt aan bod aan de hand van de stukken. Ernezt is altijd ontzettend motiverend, want als mijn zoon terug komt van de les pakt hij meteen zijn gitaar en begint de nieuwe stof te spelen, dat is leuk om te zien!

 

Met plezier gitaar spelen

Recensie van de lessen van onze zoon bij Ernezt Kuijpers : Je herkent in Ernezt meteen een gepassioneerde muzikant. Het plezier van het spelen staat in zijn lessen centraal. Dit gaat gelijk op met de ‘theorie’: onze zoon van acht leerde meteen noten lezen en verschillende technieken om de snaren aan te slaan. Ook zijn houding krijgt aandacht. Tussen plezier en oefenen zit een balans die pedagogisch doordacht is. Je kind begint door te krijgen waarom sommige liedjes vrolijk klinken en andere triest, en waarom de 6/8 maatsoort zo swingt. Door met opnamen mee te spelen ontwikkelt hij maatgevoel. De les is ontspannen en gezellig, met iets te drinken en verhoogd platform in de kamer om lekker te jammen. Er is ook tijd om filmpjes te bekijken van mooie muziek, ter inspiratie. Ernezt geeft ruim aandacht aan de eigen inbreng, bv. liedjes van school of zelf geschreven teksten. Wij zijn heel tevreden met Ernezt als gitaarleraar.

N. van Duijvenboden, 1 september 2020.

 

 

Gitaarles kinderen en volwassenen

Geplaatst door nikospontios op 18 nov. ’12

Ernezt geeft gitaarles aan mijn zoon van 11 en mijzelf. Wij zijn zeer tevreden,met name over het feit dat hij heel goed les op maat geeft. Hij kijkt heel goed naar de leerling en welk lesaanbod en didactiek bij hem/haar past. Hij stimuleert en is betrokken en enthousiast.
Ik heb Ernezt ook meegemaakt als leraar van een groep leerkrachten op de basisschool. Hij gaf de cursus ‘gitaar in de klas voor leerkrachten’. Ook daar  was ik zeer tevreden over.

 

Tarieven

 

Tot 21 jaar:

 

Vanaf 21 jaar:

 
Een uur individuele les: 29 euro Een uur individuele les: 40 euro
Duo les: 25 euro Duo les: 30 euro
Les met drie t/m zes personen: 22 euro Les met drie t/m zes personen: 25 euro
Les met zeven t/m tien personen: 18 euro Les met zeven t/m tien personen: 22 euro